Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi

Vizyon: Sürekli eğitim ve gelişim yoluyla elde edilen bilgi ve birikimi kullanarak, eğitimde yeni ufuklar arar, yeni metotlar geliştirir ve bu yolda Türk Milli Eğitiminin gelişimine; dolayısıyla Türk Milletinin Çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı olmasını sağlamaya katkıda bulunur.

Misyon: ‘‘Çağdaş uygarlık düzeyinde gelişmeleri yakından takip ederek, alanında uluslararası normlara ulaşmayı hedefleyen örnek okul olmak.’’ Bu amaçla Sultanbeyli Kız Teknik ve Meslek Lisesi; Öğrencilerini, Atatürk’ün ‘Geleceğin Umudu, Işıklı çiçekleri ‘ dediği ; dinamik , bilgiyi güç kaynağı edinmiş, doğaya ve insanlığın sorunlarına karşı duyarlı , geçmişini analiz ederek geleceğini aydınlatan, görev ve sorumluluklarının bilincinde gençler olarak yetiştirir. Eğitimde ‘Toplam Kalite Felsefesini ‘ benimseyerek, her öğrenciye, bilimsel ve kişisel gelişimini en üst düzeyde geliştirebileceği fiziki ve duygusal bir ortam sağlar. Öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine, tüm paydaşları da ortak ederek, öğrenen bireyler, öğrenen aileler ve öğrenen bir toplum oluşumuna katkıda bulunur.

Başarılar: Okulumuz COVİD 19 Salgın döneminde yaptığı çalışmalar için Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´nden Başarı Belgesi Almıştır.

Pansiyon Bilgileri:
Servis Bilgisi: KARALAR TUR SUTLANBEYLİ (02164961024)
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 VE TÜBİTAK 4007 BİLİM FUARI PROJELERİ
Proje Çalışmaları: e-Twinning ve ERASMUS+ Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: e-Twinnig ve Erasmus + Projeleri
Diğer Hususlar: Döner Sermaye İşletmesi Kapsamında Kimya Teknolojisi Alanında Hijyen Kimyasalları Üretimi Yapılmaktadır. Çocuk Gelişimi Eğitimi Alanı kapsamında Uygulama Ana Sınıfı Bulunmaktadır.

WEB - https://scpal.meb.k12.tr

Adres - Battalgazi Mh. Kubbe Cd. No6 Sultanbeyli /İstanbul 34850