20 Kasım 2023 ten itibaren sınıflarımızda cep telefonları toplanacaktır.

Sayın Veli

Dijital iletişim araçları, çocukların gerek ruhsal gerekse de akademik başarıları üzerinde son derece olumsuz etkiler yaptığı bilinen bir gerçektir. Konuyla ilgili Bakanlığımız gerekli tedbirleri almış ve 21.08.2023 tarih ve 81785959 sayılı "2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu 2023/28 genelgesine göre 2023/24 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğrencilerin okulda telefon kullanılması yasaklanmış ve okul idarelerini, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alması hususunda görevlendirilmişlerdir.

Okulda öğrencinin ihtiyacı olması durumunda gerek okul telefonları, gerekse de tüm öğretmen ve idarecilerimizin telefonları aracılığı ile ebeveynlerle görüşmeler yapılmaktadır. Öğrencinin okul dışında ihtiyacı olduğunu düşünülüyorsa, internet özelliği olmayan tuşlu telefon bulundurmak süretiyle bu ihtiyacı giderilmektedir. Yaşın getirdikleri ve çevresel faktörler nedeniyle çocuğun ilgisi,  dersler yerine daha çok telefonunda olabilmektedir. Bu da çocuğa çok yönlü zarar vermektedir.

Okul idaresi olarak 20 Kasım itibariyle hiçbir surette öğrencinin yanında telefon bulundurmasına izin verilmeyeceğini ve aksi davranışta bulunanların, disiplin kuruluna sevkidileceği bilinmelidir.

Getirilen telefonlar ilk ders içinde sınıflarda bulunaan telefon dolabına konulacak okul idaresi bu telefonların kaybolması ve zarar görmesi durumunda sorumlu olmayacaktır. Teefonların güvenliği telefon sahibinine aittir.

Yüksek maliyetli telefonların okula getirilmememesi önerilmektedir.

Bu konuda siz sayın velilerimiz işbirliği bizler için son derece önemli ve değerlidir.

Mehmet TOK

Okul Müdürü

17.11.2023 739

Sayın Veli

Yüksek maliyetli telefonların okula getirilmememesi önerilmektedir.

Mehmet TOK

Okul Müdürü