Giyim Üretim Teknolojisi alanı, Kadın, Erkek ve Çocuk Modelistinin sahip olduğu yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Bu alan altında bulunan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış meslek elemanlarını yetiştirmektir.
Giyim Üretim Teknolojisi alanı; Kadın giyim Modelistliği, Erkek Giyim modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makinaciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim ve Konfeksiyon Makineleri, Bakım Onarımı Dallarını kapsar.
Sultanbeyli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olarak biz okulumuzda alanımızda KADIN MODELİSTLİĞİ DALI olarak eğitim vermekteyiz. Bölümümüzün toplam eğitim süresi 9. Sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır. Öğrencilerimiz, yıl boyunca bilgi ve becerilerini geliştirerek mezun olurken hayatlarına birer meslek sahibi olarak devam edeceklerdir.
Giyim Üretim Teknolojisi bölümü öğrencileri, müfredat programına göre aldığı kültür dersleri yanında, bölüm dersleri olan Model Tasarımı, Hazır Giyimde Kalıp elde etme ve Atölyede Uygulama derslerini de görürler.
Bölüm öğrencileri yıl içinde atölyelerinde diktikleri günlük giysileri, spor kıyafetlerini, abiye elbiseleri ve gelinlikleri yılsonu defilesinde öğrenci
velilerine ve davetlilere sunarlar.
Ders yılı içinde çeşitli işletmelere veya fabrikalara gözlem gezisi yaparak bir iş yerinde nasıl çalışıldığını, kumaşın kesimden dikimine kadar hangi aşamalardan geçtiğini gözlemleyip bilgi sahibi olurlar.
Son sınıf öğrencileri 12. sınıfta yıl boyunca; Hazır giyim fabrikalarında, Modaevlerinde, 2 yıl boyunca kazandığı bilgi ve becerilerini pekiştirmek ve sürat kazanmak için haftada Üç gün staj adı altında beceri eğitimi alırlar. Bundan amacımız öğrencilerimize gerçek iş ve çalışma ortamını göstererek iş hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmaktır.
Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz, sınav sonuçlarına göre yükseköğrenime gidebilirler. Üniversitelerde kendi alanlarıyla ilgili bölümlerde de eğitim alabilirler. Yükseköğrenime gidemeyip hayata erken atılacak öğrencilerimiz için de meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda, Atölyeler, Hazır Giyim İşletmeleri, Modaevi-Butik, gibi yerlerde çalışarak veya kendi iş yerlerini açarak hayatlarını kazanabilirler.